2014. július 11., péntek

Lecsó

A lecsó olyan étel, amit a család is szívesen fogyaszt, ráadásul gyorsan elkészíthető. Akik pedig eMpszi táplálkozási tanácsadója szerint étkeznek, egyaránt fogyaszthatják zöldség- és tésztanapon. Másik előnye, hogy akár hidegen is fogyasztható, így dobozolva, a munkahelyünkre is bevihetjük.

Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű étel, aminek a legfőbb erénye, hogy ízletes, laktató és gyorsan elkészül. 

2 nagy fej hagyma, 2-3 paprika, 5-6 paradicsom, vizespohárnyi rizs, olaj, só, bors. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és paprikát kockára-, a paradicsomot kisebb darabokra vágjuk. 
2. A hagymát és a paprikát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek. 
3. Ez alatt a rizst pici olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fővő zöldséghez. 
4. Feltöltjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, kavargatva addig forraljuk, míg zubogva fő, majd lefödjük, és nagyon lassú tűzön készre főzzük. 

Jó tudni! 

• Bármilyen rizses ételhez – hacsak a receptleírás nem rendelkezik másként – kétszer annyi vizet adunk, mint amennyi is rizs űrtartalma. Például egy vizespohárnyi rizshez két vizespohárnyi vizet.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése