A lecsó olyan étel, amit a család is szívesen fogyaszt, ráadásul gyorsan elkészíthető. Akik pedig eMpszi táplálkozási tanácsadója szerint étkeznek, egyaránt fogyaszthatják zöldség- és tésztanapon. Másik előnye, hogy akár hidegen is fogyasztható, így dobozolva, a munkahelyünkre is bevihetjük.
Elkészítési idő: 30 perc. Egyszerű étel, aminek a legfőbb erénye, hogy ízletes, laktató és gyorsan elkészül.
2 nagy fej hagyma, 2-3 paprika, 5-6 paradicsom, vizespohárnyi rizs, olaj, só, bors.
1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és paprikát kockára-, a paradicsomot kisebb darabokra vágjuk.
2. A hagymát és a paprikát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg puhulni kezdenek.
3. Ez alatt a rizst pici olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fővő zöldséghez.
4. Feltöltjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, kavargatva addig forraljuk, míg zubogva fő, majd lefödjük, és nagyon lassú tűzön készre főzzük.
Jó tudni!
• Bármilyen rizses ételhez – hacsak a receptleírás nem rendelkezik másként – kétszer annyi vizet adunk, mint amennyi is rizs űrtartalma. Például egy vizespohárnyi rizshez két vizespohárnyi vizet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése