Az egyszerű rántott csirkemellet kevés szezámmaggal igazán parádés húsnapi étellé varázsolhatjuk, s hogy még "izgalmasabb" legyen a "bundáját" készíthetjük kevés búzacsíraörleménnyel. Na most ettől nem kell kétségbeesni, mert minden bióboltban lehet ilyesmit vásárolni és kitűnően helyettesíti a lisztet például panírozáskor.
Elkészítési idő: 1 óra. Pompás húsnapi fogás, friss zöldséggel, salátával kitűnő fogás, kenyeret sem kell enni hozzá.
1 kicsontolt csirkemell, só, bors, 4-5 evőkanál búzacsíra örlemény, 2 tojás, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evőkanál szezámmag, olaj, a sütéshez.
1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát hűtőben tartjuk.
2. A tojást felverjük egy mélyebb tálacskában; egy tányérba tesszük a bízacsírát és egy másikban összekeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal.
3. A hússzeleteket előbb a búzacsíraörleménybe forgatjuk, majd a tojásba, végül a szezámmagos zsemlemorzsába.
4. Forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
5. Sült vagy grillezett zöldséggel és sok salátával tálaljuk.
Jó tudni!
• A csirkemellet nem szükséges klopfolni, ugyanis nagyon hamar átsül.
• A megsült csirkemellszeleteket szedjük konyhai törlőpapírra, hogy a fölösleges olajat felszívja.
• Búzacsíra helyett használhatunk egyszerűen finomlisztet.
• Ha nagyobb mennyiséget sütünk egyszerre, ajánlatos az olajat többször is kicserélni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése