Finom semleges étel, hagyományos zöldbabfőzelékkel. Ha nem fogyasztunk hozzá kenyeret, akkor akár hús- és zöldségnapon is fogyasztható, kenyérrel fogyasztva pedig kitűnő tésztanapi étel, amit akár ebédre, akár vacsorára asztalra tehetünk és a család is szeretni fogja.
Elkészítési idő: 40 perc. Ízletes, hagyományos főzelék, amit egyaránt tálalhatunk a megfelelő feltéttel hús-, zöldség- és tésztanapon.
30-40 dkg zöldbab, 1 nagy fej hagyma, 1 nagy paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, ecet, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 2-3 evőkanál olaj.
1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra tördeljük, a hagymát és a paradicsomot kockára vágjuk; a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és együtt puhára pároljuk.
3. A hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk a zöldbabot, feltöltjük annyi fővő vízzel, amennyi épp ellepi, sózzuk és puhára pároljuk.
4. Amíg fő a zöldbab elkészítjük a rántást: az olajon zsemleszínűre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és besűrítjük vele a főzeléket.
5. Végül kevés ecettel ízesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, tálaláskor tejfölt és gombafasírtot adunk mellé.
Jó tudni!
• A zöldbabot mindig lobogó, forró vízzel kell felengedni, ellenkező esetben megedződik.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése