Jutka főzte ezt a nagyon finom főzeléket, s bár ő zöldpaszulypaprikásnak nevezi, "átkereszteltük", hogy értsék azok is, mi az, akik nem a Székelyföldön látták meg a napvilágot. Lényeg, a lényeg, ez a főzelék egy olyan étel, amit bátran fogyaszthatunk a szétválasztós étrendben mind hús-, mind zöldség- és mind tésztanapon akár egytálételként is.
Elkészítési idő: 50 perc. Ízletes, laktató főzelék, akár egytálételnek is megfelel.
40 dkg zöldbab, 1 nagy fej hagyma, 1 paprika, 3-4 paradicsom, olaj, só, 1 babérlevél, csokornyi petrezsemzöld és zellerzöld.
1. A zöldségeket megpucoljuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra törjük; a hagymát és paprikát kockára vágjuk; a paradicsomot nagyobb kockára vágjuk; a petrezselyem- és zellerzöldet finomra aprítjuk.
2. A hagymát és a paprikát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk együtt, amíg kezd zsírjára sülni.
3. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekavarjuk, feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul.
4. Végül megszórjuk gazdagon finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel.
5. Tálaláskor tejfölt adunk mellé.
Jó tudni!
• A zöldbabot mindig forró vízzel engedjük fel, ellenkező esetben megedződik.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése