Ízeltes leves, ami a semleges levesek kategóriájába sorolható, ugyanis, igaz, hogy húsalaplé a kiinduló alap, de attól a kevés állati fehérjétől, ami belefőtt az alaplébe, nyugodtan eltekinthetünk. Hiszen, amit még tartalmaz, az a nagyon ízletes szegfűgomba, ami nyugodtan fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon is. A recept rövidesen megjelenik a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 15 perc. Gyors és ízletes leves, aminek különlegessége, hogy a levesbetét benne a gomba.
30 dkg szegfűgomba, 1 l marhahúsalaplé, 1 csokor petrezselyemzöld, pici olaj, só, bors, tejföl.
1. A szegfűgombát megpucoljuk, kb. egy centis szárat hagyunk neki, gyorsan átmossuk; a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.
2. Kevés olajon megdinszteljük, közben enyhén sózzuk és addig pároljuk a saját levében, amíg teljesen elpárolog a leve.
3. A gombát a felforralt leveshez töljük, megvárjuk, míg újra felfő és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
4. Tálaláskor tejfölt és borsot kínálunk mellé.
Jó tudni!
• Vegetáriánusok zöldségalaplével készíthetik el.
• Tetszés szerint bármilyen leveszöldséggel gazdagítható, ezt azonban dinszteljük meg, mielőtt a leveshez adjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése