2014. május 26., hétfő

Szegfűgombaleves

Ízeltes leves, ami a semleges levesek kategóriájába sorolható, ugyanis, igaz, hogy húsalaplé a kiinduló alap, de attól a kevés állati fehérjétől, ami belefőtt az alaplébe, nyugodtan eltekinthetünk. Hiszen, amit még tartalmaz, az a nagyon ízletes szegfűgomba, ami nyugodtan fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon is.  A recept rövidesen megjelenik a Székely Konyhában

Elkészítési idő: 15 perc. Gyors és ízletes leves, aminek különlegessége, hogy a levesbetét benne a gomba. 

30 dkg szegfűgomba, 1 l marhahúsalaplé, 1 csokor petrezselyemzöld, pici olaj, só, bors, tejföl. 

1. A szegfűgombát megpucoljuk, kb. egy centis szárat hagyunk neki, gyorsan átmossuk; a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. 
2. Kevés olajon megdinszteljük, közben enyhén sózzuk és addig pároljuk a saját levében, amíg teljesen elpárolog a leve. 
3. A gombát a felforralt leveshez töljük, megvárjuk, míg újra felfő és hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
4. Tálaláskor tejfölt és borsot kínálunk mellé. 

Jó tudni! 
• Vegetáriánusok zöldségalaplével készíthetik el. 
• Tetszés szerint bármilyen leveszöldséggel gazdagítható, ezt azonban dinszteljük meg, mielőtt a leveshez adjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése