Zsenge karalábéból és friss sárgarépából kiváló saláta készíthető, amit egyaránt fogyaszthatunk hús-, zöldség- és tésztanapon. Friss tárkonnyal, zöldhagymával és a különleges öntettel kiváló eledel Alíz salátája.
Elkészítési idő: 15 perc. Kitűnő saláta, ami egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon.
Saláta: 2 zsenge karalábé, 1 sárgarépa, 2 zöldhagyma, fél maréknyi friss tárkony.
Öntet: 1 kiskanál méz, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál tárkonyecet, fél dl olívaolaj, csipetnyi bors.
1. A zöldségeket megpucoljuk; a karalábét és a sárgarépát Julienre, azaz gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk a finomra vágott tárkonnyal.
2. Egy tálacskában összekavarjuk a sót a mézzel, a borssal és a tárkonyecettel, majd lassan csurgatva hozzákavarjuk az olívaolajat is.
3. Az így előkészített öntetbe beleforgatjuk a többi hozzávalót, tálalásig hűtőben tartjuk.
Jó tudni!
• Gazdagíthatjuk a salátát gyufaszálnyira vágott sajttal, ebben az estben önálló fogásként is tálalhatjuk húsnapon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése