Pompás, tartalmas, igazi húsnapi leves Ágitól, aki szerint annyira tömör ez a leves, hogy második sem kell mellé. Nyílván, aki még másodikot igényelne mellé, azt nem beszéljük le róla, de az mindenképp valami könnyű, semleges zöldségekből készített étel legyen, esetleg kevés hússal.
Elkészítési idő: kb. 1 óra. Tartalmas, ízletes leves, ami mellé második sem kell. Természetesen, az egyáltalán nem baj, ha valami második is készül hozzá.
Leves: 1 csomag fagyasztott vegyes zöldség vagy ennek megfelelő mennyiségű friss leveszöldség, ételízesítő, ecetes tárkony, ecet vagy citromlé, ízlés szerint, tejföl, só.
Gombóc: 0,5 kg darált hús, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, 2 evőkanál prézli.
1. A zöldséget ételízesítős vízben feltesszük főni.
2. Amíg a zöldség felfő elkészítjük a húsgombócot: a húst a fűszerekkel, a tojással és a prézlivel összegyúrjuk és nedves kézzel gombócokat formálunk belőle.
3. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, a leveshez adjuk a gombócokat és készre főzzük.
4. A tárkonyt finomra vágjuk és a citromlével vagy ecettel egyszerre a leveshez adjuk.
5. Végül kevés levessel felhígítjuk a tejfölt és legírozzuk vele a levest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése