Majálison nem csak flekkent és miccset lehet sütni, hanem például ilyen nyársat is, amilyet Rita készített. Előnye, hogy rengeteg finom semleges zöldséget lehet rakni a hús közé, és jó sok finom, friss salátával igazi húsnapi eledel. A recept egyébként megjelent a Székely Konyhában is.
Elkészítési idő: 45 perc. A nyári, hétvégi kirándulásainkon a flekken, sült szalonna mellé egy kis nyárson sült is dukál. Biztos sikert aratunk vele vendégeink körében.
8 db gomba, 1 kígyóuborka, 1 kaliforniai paprika, 1 nagyfej hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg szalonna, 25 dkg sonka; sasliknyárs, a tűzdeléshez.
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát félbe, a hagymát, paprikát cikkekre, az uborkát ujjnyi szeletekre vágjuk. A sonkát és szalonnát vékony, apró szeletekre vágjuk.
2. A sasliknyársra feltűzdeljük a hozzávalókat, tetszés szerint olyan sorrendben, hogy a húsfélét mindig zöldség kövesse.
3. Parázson többször megforgatva készre sütjük, figyelve arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg.
Jó tudni!
• Nyársat bármilyen húsból készíthetünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése