2014. június 19., csütörtök

Lecsós zöldbabfőzelék

Jutka főzte ezt a nagyon finom főzeléket, s bár ő zöldpaszulypaprikásnak nevezi, "átkereszteltük", hogy értsék azok is, mi az, akik nem a Székelyföldön látták meg a napvilágot. Lényeg, a lényeg, ez a főzelék egy olyan étel, amit bátran fogyaszthatunk a szétválasztós étrendben mind hús-, mind zöldség- és mind tésztanapon akár egytálételként is.

Elkészítési idő: 50 perc. Ízletes, laktató főzelék, akár egytálételnek is megfelel. 

40 dkg zöldbab, 1 nagy fej hagyma, 1 paprika, 3-4 paradicsom, olaj, só, 1 babérlevél, csokornyi petrezsemzöld és zellerzöld. 

1. A zöldségeket megpucoljuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra törjük; a hagymát és paprikát kockára vágjuk; a paradicsomot nagyobb kockára vágjuk; a petrezselyem- és zellerzöldet finomra aprítjuk. 
2. A hagymát és a paprikát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és addig pároljuk együtt, amíg kezd zsírjára sülni. 
3. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekavarjuk, feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul. 
4. Végül megszórjuk gazdagon finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel. 
5. Tálaláskor tejfölt adunk mellé. 

Jó tudni! 
• A zöldbabot mindig forró vízzel engedjük fel, ellenkező esetben megedződik.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése