2017. március 20., hétfő

Brokkolis tagliatelle

Ez egy brutálisan finom tésztanapi főétel, amit a lányom készített a minap. Az a jó abban, hogy ketten szétválasztózunk, hogy így egyrészt nem egyedül csak nekem kell főznöm, másrészt mindig meglep valami ínyencséggel. Valahol az interneten bukkant rá erre a receptre, pontosabban arra, amit ő aztán továbbfejlesztett és készítette ezt az ételt. Ezt egyébként főleg azoknak ajánlom, akik kevésnek találják az egy húsnapot e-Mpszi táplálkozási tanácsadójának négynapos ciklusában, mert ez felér bármilyen finom húsétellel.

Hozzávalók

20 dkg tagliatelle-tészta, 4-5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 1 brokkoli, 1 közepes cukkini, maréknyi bébispenót, 2 dl paradicsomlé, 1 dl főzőtejszín, só, bors, bazsalikom, 6-7 koktélparadicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, parmezán.

Elkészítése

1. A zöldségeket megpucoljuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a cukkinit kockára vágjuk, a koktélparadicsomot négybe vágjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a bébispenótot, majd a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és kevés vizet öntve alá roppanósra pároljuk az egészet.
3. Amikor már roppanósra párolódtak a zöldségek, beletöltjük a paradicsomlét, a főzőtejszínt, gazdagon megszórjuk bazsalikommal és összefőzzük.
4. Közben a tagliatellet al dentere, vagyis roppanósra főzzük.
5. Végül beletesszük a koktélparadicsomot is, illetve az al dentere főtt tagliatellet és az egészet összerotyogtatjuk.
6. Tálaláskor megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel és parmezánt reszelünk rá.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése