2014. július 8., kedd

Rizzsel töltött paradicsom

Egyszerű zöldség- és tésztanapi étel Krisztinától, aki szerint paprikát, gombát és tököt is lehet tölteni ezzel a töltelékkel. Mindenképp érdemes kipróbálni!

Elkészítési idő: 40 perc. Egyszerű és ötletes tésztanapi étel, amit akár zöldségnapon is el lehet fogyasztani. 

4 nagy paradicsom, 4 evőkanál rizs, fokhagyma, ételízesítő, kevés olaj, pirospaprika, rozmaring. 

1. A paradicsomokat megmossuk, levágjuk a tetejüket (skalpjukat) és kikaparjuk a belsejüket egy tálba. A rizst bő sós vízben megfőzzük, elszűrjük, a főzőlevét megtartjuk. A fokhagymát finomra zúzzuk. 
2. A paradicsomok kikapart belsejéhez hozzáadjuk a főtt rizst, a fokhagymát, az ételízesítőt, kevés olajat, és tetszés szerint pirospaprikát meg rozmaringot. 
3. A paradicsomokat megtöltjük a rizses töltelékkel, visszatesszük a kalapjukat, beletesszük egy olajjal kikent tepsibe, majd aláöntjük a rizs főzőlevét. 
 4. Kb. 20 perc alatt sütőben átsütjük, közben többször is meglocsoljuk a lévével. 

Jó tudni! 
• Ezzel a rizstöltelékkel paprikát, tököt, gombát is lehet tölteni. 
• Aki szereti, gombát is tehet a töltelékbe és más fűszereket is használhat. 
• Fűszermennyiségben kevés sajtot is reszelhetünk a tetejükre, sőt, a család többi tagjának többet is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése