2017. március 20., hétfő

Burgonyarudacskák lencsesalátával

Íme, még egy nagyon finom, laktatós és kiadós főétel tésztanapra, habár a lencsesaláta önmagában zöldségnapon is fogysztható. Ugyan a burgonyarudacskák ugyebár burgonyából készülnek, emiatt sorolható lenne a zöldségnapi ételekhez, de mivel tojást és zsemlemorzsát is tartalmaz eléggé nagy mennyiségben inkább a tésztanapi ételek közé sorolnám. 

Hozzávalók 

A burgonyarudacskákhoz: 5-6 evőkanál maradék krumplipüré, 1 tojás, 1-2 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld, 2 evőkanál zsemlemorzsa, illetve 3 evőkanál zsemlemorzsa és olaj a sütéshez. 
A lencsesalátához: 20 dkg lencse, 2 fej sonkahagyma, 1-2 babérlevél, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 mandarin leve, 2 evőkanál olívaolaj. 

Elkészítése 

1. A lencsesalátához a lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós, babérleveles vízben roppanósra főzzük. 
2. Ha megfőtt, leszűrjük és hűlni hagyjuk. Ezalatt félkarikára vágjuk a sonkahagymát, felaprítjuk a petrezselyemzöldet, illetve egy kisebb méretű habverő segítségével selymes emulzióvá kavarjuk az olívaolajat a mandarinlével. 
3. A lencséhez keverjük a hagymát, a petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, majd lelocsoljuk a mandarinléből és olívaolajból kavart öntettel. 
4. A maradék krumplipüréhez adjuk a tojást, a finomra vágott petrezselyemzöldet, két evőkanál zsemlemorzsát, a finomra zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk. A masszából nedves kézzel rudacskákat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban ropogósra, pirosra sütjük. 
5. A kész burgonyarudacskákat a lencsesalátával tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése