2014. április 11., péntek

Rántott pulykamell sütőben

Nagyon praktikus ételt készített Burján Rita és hozzá finom köretet. A pulykamellből készült rántott hús érdekessége, hogy sütőben készül nagyon kevés olajjal. Természetesen, húsnapra ajánljuk.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Praktikus főétel, aminek az előkészítése időigényes, a többit a sütő elvégzi. 

Rántott pulykamell: 8 szelet pulykamell, 2 tojás, 20 dkg liszt, 4-5 evőkanál olaj, só, bors, majoránna. Köret: 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1 kaliforniai paprika, 1 zöldpaprika, 3 szál zöldhagyma, bazsalikom, só, bors, olaj. 

1. A pulykamellszeleteket sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük majorannával. A tojásokat felverjük, enyhén sózzuk és borsozzuk. A hússzeleteket beleforgatjuk lisztbe, tojásba majd ismét lisztbe. 
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráöntünk annyi olajat, amennyi a tepsi alján szétterül, ebbe tesszük a hússzeleteket. Letakarjuk egy másik sütőpapírral, majd előmelegített sütőben (200 fokon) 40-50 perc alatt piros-ropogósra sütjük. Félidőben megfordítjuk a hússzeleteket. 
3. Amíg a hús sül, a zöldhagymát felaprítjuk és forró olajban megdinszteljük. A gombát, a paprikát kockára vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, majd beletesszük a zöldborsót és a zöldbabot is. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint bazsalikommal meghintjük és fedő alatt megpároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. 
4. A rántott pulykamellet a vegyes zöldségkörettel tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Fontos, hogy sütőpapírral fedjük be a húst tepsiben, hogy tudjon „levegőzni”, de ne száradjon ki a nagy hőtől. Ha alufóliával fedjük le, inkább párolódik, mint sül a hús. 
• Zamatosabb lesz a hús, ha egy nappal korábban befűszerezzük és a hűtőben tartjuk felhasználásig.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése