2017. március 20., hétfő

Burgonyarudacskák lencsesalátával

Íme, még egy nagyon finom, laktatós és kiadós főétel tésztanapra, habár a lencsesaláta önmagában zöldségnapon is fogysztható. Ugyan a burgonyarudacskák ugyebár burgonyából készülnek, emiatt sorolható lenne a zöldségnapi ételekhez, de mivel tojást és zsemlemorzsát is tartalmaz eléggé nagy mennyiségben inkább a tésztanapi ételek közé sorolnám. 

Brokkolis tagliatelle

Ez egy brutálisan finom tésztanapi főétel, amit a lányom készített a minap. Az a jó abban, hogy ketten szétválasztózunk, hogy így egyrészt nem egyedül csak nekem kell főznöm, másrészt mindig meglep valami ínyencséggel. Valahol az interneten bukkant rá erre a receptre, pontosabban arra, amit ő aztán továbbfejlesztett és készítette ezt az ételt. Ezt egyébként főleg azoknak ajánlom, akik kevésnek találják az egy húsnapot e-Mpszi táplálkozási tanácsadójának négynapos ciklusában, mert ez felér bármilyen finom húsétellel.

Savanyú fokhagymás csirkeleves

Mindig mondtam, hogy az egykori egyszerű emberek sokkal egészségesebben táplálkoztak, mint a mai kor embere. Jó példa rá ez a végtelenül egyszerűen elkészíthető, hagyományos, Küküllő-menti leves, amit tökéletesen illeszkedik e-Mpszi táplákozási útmutatójába, mégis finom és tápláló. Az ínyencséget kolléganőm készítette, a Székely Konyha Magazin műsorában filmen is megnézhetitek, hogyan készül. 

Lazac-steak sárgarépapürével, csicsóka-chipsszel és vegyes zöldsalátával

Akár ünnepi alkalomra is tálalható ez a pompás húsnapi főétel, aminek az egyik nagy előnye, hogy a család, de akár a vendégsereg sem jön rá, hogy lényegében a szétválasztás szabályai szerint készült. Magyarán, úgy tálalhatjuk egy vasárnapi ebédre, de akár egyéb ünnepségre is, hogy senki nem tudja meg, hogy mi épp fogyásban vagyunk. 

2017. március 7., kedd

Sertéskaraj mandulapehelyben

Régóta nem jártam ezen blogon egyéb elfoglaltságaim miatt, de most úgy döntöttem, újra élesítem, annál is inkább, mert felgyűlt egy rakás olyan ételem, ami illeszkedik e-Mpszi pszichowellness módszerébe. Gondoltam, hátha néhányan hasznát veszik. Másrészt, változások álltak be az életemben, kikerültem a napilapos hajrából, és újra lett időm foglalkozni magammal, tehát ismét elkezdtem szétválasztózni. Ugyanis lett egy főzőműsorom, és nem tetszik az a kép, ami visszaköszön a képernyőről. Ezen változtatni kell, és tudom is, hogyan. Harmadrészt, de nem utolsó sorban, azokért a kedves sepsiszentgyörgyi "macákért", aki befogadtak a titkos csoportjukba, és akik mind le akarnak fogyni. Úgy vélem, hogy ez az étel, kitűnő lesz mind a blog újraélesítésére mind beköszönésképpen a szentgyörgyi lányok csoportjába.