Spenótszezonban jó tésztanapi étel lehet Alíz spenótos masnitésztája. Igaz, ugyan, hogy kevés sajt is van benne, ami nem illik a szétválasztós étrendbe, de ez akár ki is hagyható, illetve fűszermennyiségben - csupán az íze végett - benne is hagyható. Ezt ki-ki maga döntse el. A recept egyébként megjelent a Székely Konyhában.
Elkészítési ideje: 20 perc. Tartalmas, laktató étel, akár ebédre, akár vacsorára fogyasztható.
Spenótfőzelék: 0,5 kg spenót, 1-2 cikk fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1-1,5 dl tej, só, ecet, cukor;
Spenótos masnitészta: 25 dkg masnitészta, 1 evőkanál olaj, 10-15 dkg sajt; illetve tejföl, ízlés szerint.
1. A spenótot enyhén sós vízben meglobbasztjuk, majd leszűrjük. Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a finomra vágott spenótot, meghintjük liszttel, felöntjük a tejjel, ízlés szerint fűszerezzük sóval, ecettel és pici cukorral, majd pépesre forraljuk.
2. Ezalatt a csomagoláson megadott módon kifőzzük a masnitésztát, és leszűrjük.
3. A kifőtt tésztát átforgatjuk egy evőkanálnyi olajon, megszórjuk reszelt sajttal, összekavarjuk, majd ízlés szerint spenótfőzelékkel dúsítjuk.
4. Tálaláskor gazdagon lelocsoljuk tejföllel.
Jó tudni!
• Az ízletes tavaszi finomság maradék spenótfőzelékből is elkészíthető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése