A zöldpaszuly semleges zöldség, vagyis egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon. Ráadásul épp most a szezonja, mostanság terem a kertekben, de meglehetősen olcsón vásárolható is a piacokon zöldségesnél. Ha már így van, érdemes minél többet fogyasztani belőle, s hogy ne unhassuk meg, készítsük el minél többféle módon. Például úgy, ahogy Rita készítette ezt a pompás salátát, ami rövidesen a Székely Konyhában is megjelenik.
Elkészítési idő: 40 perc. Ínyenc saláta, amit húsnapon fogyaszthatunk ebédre vagy vacsorára.
0,5 kg zöldbab, fél fej karfiol, 20 dkg sajt, 1 citrom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, őrölt kömény, oregánó, olaj.
1. A zöldbabot megtisztítjuk, hosszabb darabokra tördeljük és forró vízben félpuhára főzzük. A karfiolt rózsáira szedjük, szintén megfőzzük, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk és külön-külön előbb a babot, majd a karfiolt átpirítjuk. Mindkét zöldséghez egy-egy cikk szeletelt fokhagymát adunk. A babot visszatesszük a serpenyőbe, összekavarjuk a karfiollal, fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és oregánóval. Rácsavarjuk egy citrom levét, óvatosan elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A sajtot csíkokra vágjuk, majd tálalás előtt hozzáadjuk a zöldséghez.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése