Különleges zöldbableves, amiben ötvöződik a nyár üdesége a télies füstölt hús ízével. Rita ínyenc zöldbablevese kitűnő húsnapi leves, olyan, amilyent a család is szeretni fog.
Elkészítési idő: 50 perc. A különleges zöldbablevest húsnapon fogyasztjuk.
0,5 kg zöldbab, 20 dkg füstölt sonka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kapor, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt.
1. A zöldbabot megtisztítjuk, centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megreszeljük.
2. Forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldbabot és néhány percig együtt dinszteljük.
3. A sonkát megfőzzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
4. A zöldbabot felengedjük a füstölt sonka levével és puhára főzzük.
5. Egy tálacskában elkeverjük a lisztet a tejföllel és a friss kaporral, majd a leveshez adjuk.
6. Tálaláskor hozzáadjuk a pirított sonkát is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése