2014. június 30., hétfő

Kapros zölbableves sonkával


Különleges zöldbableves, amiben ötvöződik a nyár üdesége a télies füstölt hús ízével. Rita ínyenc zöldbablevese kitűnő húsnapi leves, olyan, amilyent a család is szeretni fog. 

Elkészítési idő: 50 perc. A különleges zöldbablevest húsnapon fogyasztjuk.

0,5 kg zöldbab, 20 dkg füstölt sonka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, kapor, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt. 

1. A zöldbabot megtisztítjuk, centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát megreszeljük. 
2. Forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a zöldbabot és néhány percig együtt dinszteljük. 
3. A sonkát megfőzzük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk. 
4. A zöldbabot felengedjük a füstölt sonka levével és puhára főzzük. 
5. Egy tálacskában elkeverjük a lisztet a tejföllel és a friss kaporral, majd a leveshez adjuk. 
6. Tálaláskor hozzáadjuk a pirított sonkát is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése