2014. június 24., kedd

Karfiolleves

Már többször is említettem, hogy Rita kiválóan szétválasztózott már akkor, amikor még nem is hallott erről a típusú étkezési szokásról. A fenti képen látható pompás karfiollevesének receptje épp két évvel ezelőtt jelent meg a Székely Konyha Vegetáriánus rovatában, de mivel eMpszi táplálkozási tanácsadója szerint pompás zöldség- és/vagy tésztanapi eledel, itt is közzétesszük. 

Elkészítési idő: 30 perc. A nyári ízek egyik remek alapzöldsége a karfiol, amely sokféleképpen elkészíthető. Például készülhet belőle egy tartalmas leves. 

1 közepes fej karfiol, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 fej hagyma, 4-5 burgonya, só, bors, petrezselyemzöld, olaj. 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a krumplit kockára daraboljuk. 
2. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, majd miután színt váltott, kevés vizet hozzáadva fedő alatt pároljuk. 
3. A karfiolt a petrezselyemmel és a burgonyával hideg vízben főni tesszük, közben ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzátesszük a párolt sárgarépát, és még néhány percig együtt pároljuk. 
4. Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott friss petrezselyemzölddel. 

Jó tudni! 
• Az ízletes levest tálaláskor tejföllel gazdagíthatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése