2014. április 12., szombat

Sárgarépa-krémleves kölescsírával

Nincs jobb egy üde, a nyári meleget idéző levesnél, főleg az ilyen borongós szutykos időben, mint most is amilyen van. Rita sárgarépa-krémlevese éppen ilyen, gyönyörű színe a nyári napfényt idézi, íze pedig mesés, ráadásul egyaránt fogyaszthatjuk zöldség és tésztanapon.

Elkészítési idő: 30 perc. Gyorsan készülő leves, aminek különlegességét a friss kölescsíra adja. 

4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 hagyma, maréknyi rizs, 2 evőkanál kölescsíra, 5 dkg vaj, só, bors. 

1. A sárgarépát és petrezselymet megmossuk, megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. 
2. Forró vajon puhára pároljuk a zöldségeket. Felöntjük kb. 2 liter forró vízzel, hozzáadjuk a rizst. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 percig főzzük. 
3. Ha megfőtt a zöldség, turmixszal pépesítjük. 
4. Tálaláskor egy-egy kanál kölescsírát teszünk a tányérba.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése