Íme egy nagyszerű köret, ami egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon. Köszönjük a receptet Szabó Andreának, aki húsnapon fasírttal szolgálta fel ezt a nemcsak ízben, de színben is pompás főzeléket.
Elkészítési idő: 30 perc. Kiváló köret húsok, rántott zöldségek mellé.
1 kg sárgarépa, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, olaj.
1. A sárgarépát megpucoljuk és tetszés szerint lereszeljük vagy karikára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk.
2. A sárgarépát a fokhagymával kevés olajon megpároljuk, közben sózzuk és kevés vizet adogatunk hozzá, amíg a sárgarépa megpuhul.
3. A lisztből és a tejből habarást készítünk, hozzáadjuk a sárgarépához, majd felforraljuk.
4. Húsnapon fasírttal tálaljuk, de fogyasztható zöldségnapon rántott zöldségekkel, vagy tésztanapon bundáskenyérrel. Illetve tetszés szerint variálható a már említett napokon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése