2014. március 22., szombat

Sárgarépafőzelék

Íme egy nagyszerű köret, ami egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon. Köszönjük a receptet Szabó Andreának, aki húsnapon fasírttal szolgálta fel ezt a nemcsak ízben, de színben is pompás főzeléket.

Elkészítési idő: 30 perc. Kiváló köret húsok, rántott zöldségek mellé. 

1 kg sárgarépa, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, olaj. 

1. A sárgarépát megpucoljuk és tetszés szerint lereszeljük vagy karikára vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk. 
2. A sárgarépát a fokhagymával kevés olajon megpároljuk, közben sózzuk és kevés vizet adogatunk hozzá, amíg a sárgarépa megpuhul. 
3. A lisztből és a tejből habarást készítünk, hozzáadjuk a sárgarépához, majd felforraljuk. 
4. Húsnapon fasírttal tálaljuk, de fogyasztható zöldségnapon rántott zöldségekkel, vagy tésztanapon bundáskenyérrel. Illetve tetszés szerint variálható a már említett napokon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése