Különleges ízvilágú töltött krumplit készített Molnár Réka, amit bátran fogyaszthatunk zöldség- és tésztanapon. Hozzá még csak egy könnyű zöldségleves kell és kész a pompás ebéd.
Elkészítési idő: 1 óra. Laktató főétel zöldség- és tésztanapon.
5 nagy burgonya, maréknyi gyalult káposzta, só, bors, őrölt kömény, 1 kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, kevés olívaolaj és vaj.
1. A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, ketté vágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy kb. fél centis karéja maradjon.
2. A kikapart burgonyát egy kislábosban, csendes tűzön kevés vajon megtörjük, közben sózzuk, borsozzuk.
3. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a maréknyi gyalult káposztát, sózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és borssal és kissé megfonnyasztjuk.
4. A káposztát összekeverjük a tört burgonyával, megtöltjük vele a kikapart fél burgonyák belsejét, tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
5. Friss salátával zöldség- és tésztanapon fogyasztjuk.
Jó tudni!
• A káposztával töltött krumplit a család többi tagjának köretként is tálalhatjuk hús mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése