Messze még ugyan a szegfűgomba-szezon, de ezt a húsnapi finomságot attól még közzétesszük, mert lényegében bármilyen gombából elkészíthető. Bizonyára van még a fagyasztókban tavalyi erdei gomba, de lehet venni akár termesztett gombát is, amikből Alíz receptje alapján elkészíthető ez a finomság. Húsnapon főételként is fogyaszthatjuk sok salátával. A recept megjelent a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 20 perc.
25-30 dkg szegfűgomba, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi finomra vágott petrezselyemzöld, só, bors, olaj, illetve egy omlett személyenként.
1. A szegfűgombát megtisztítjuk, gyorsan átmossuk és forró olajon addig pároljuk, amíg a keletkező leve teljesen elfő.
2. Közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.Végül besűrítjük a tojásból és tejfölből készített habarással.
3. A már elkészült omlettekre egy-két evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk és felcsavarjuk, mint a hígpalacsintát. Félbevágva paradicsomsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése