Van olyan, hogy sehogy sem jön össze az ebéd- vagy vacsorafőzés, ilyenkor hamar össze lehet dobni egy jó omlettet. Ebben ugyan van egy kiskanál liszt, de a mennyiség elenyésző, amit akár helyettesíteni is lehet alacsony szénhidrát tartalmú grahamliszttel, de ki is lehet hagyni belőle. Alíz egyszerű omlettje megjelent a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 10 perc.
2 tojás személyenként, 1 kiskanál tejföl, 1 kiskanál liszt, pici só, 1 kiskanál olaj.
1. A tojásokat feltörjük, ízlés szerint sózzuk, és egy tányérban a tejföllel és a liszttel nagyon habosra felverjük.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a felvert tojásmasszát egyenletesen szétterítjük az alján, majd miután az egyik oldala megsült, óvatosan megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik felét is.
Jó tudni!
• A tojást felhasználás előtt mindig mossuk meg, így elkerüljük a hasmenéssel járó fertőzéseket!
• A tojást legkönnyebben habverővel verhetjük fel, ennek hiányában viszont villával.
• Az omlett tetszés szerint gazdagítható reszelt sajttal, finomra vágott zöldfűszerekkel – petrezselyemzöld, gazdasszonyhagyma (snidling) –, borssal vagy piros paprikával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése