Még egy finom étel nagyanyáink konyhájából, a sárgaborsó-főzeléket ugyanis meg lehet enni pirított hagymakarikával is, nem muszáj kolbászt sütni a tetejére. Rita főzeléke kiváló étel zöldségnapra és tésztanapra, a recept egyébként megjelent a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 40 perc. Másodiknak, vacsorának kiadós étel zöldség- és tésztanapon.
25 dkg sárgaborsó, 4 fej lilahagyma, liszt, babérlevél, só, kevés olaj, 1 evőkanál liszt.
1. A sárgaborsót előző este hideg vízben beáztatjuk.
2. Másnap sós, babérleveles vízben készre főzzük, majd átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
3. Vékony rántással sűrítjük.
4. A hagymát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.
Jó tudni!
* Ebből a főzelékből teljesen kihagyhatjuk a rántást, ha a főzelék egy részét turmixoljuk, azzal is sűríthetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése