Aki munkába jár, annak sokszor gondot okozhat az ebéd, amit ugye otthonról kell vinnie. A fenti képen látható sárgarépa saláta füstölt hallal, jó ebéd lehet a munkahelyen, amit egy kis műanyagdobozba csomagolva bevihetünk a munkahelyünkre és ott majd elfogyaszthatjuk. A húsnapi finomságot Alíz készítette és rövidesen megjelenik a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 15 perc. Könnyű, vitamindús saláta, kitűnő ebéd vagy vacsora lehet húsnapon.
2 sárgarépa, 1-2 szál zöldhagyma, füstölt hal, ízlés szerint só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, frissen facsart citromlé ízlés szerint.
1. A sárgarépát és a zöldhagymát megpucoljuk; a sárgarépát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldhagymát karikára vágjuk.
2. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd összeforgatjuk.
3. A füstölt halat falatnyi darabokra szedjük, és a sárgarépasalátára szórva tálaljuk.
Jó tudni!
• Ez a saláta tonhalkonzervből vagy egyszerű olajos halkonyzervből is elkészíthető. Ebben az esetben az olívaolajat a halról letöltött olajjal helyettesítjük.
* A sárgarépa-saláta hal nélkül, zöldség- és tésztanapon is fogyasztható például gombafasírttal, rántott vagy grillezett zöldségekkel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése