Nagyon finom leves, ráadásul rekord idő alatt elkészül - természetesen ez is egyaránt fogyasztható zöldség- és tésztanapon. (Ja, s ezt is én - azaz Alíz - követtem el.)
Elkészítési idő: 20 perc. Egyszerű és gyorsan készülő leves, főleg friss, zsenge karalábéból nagyon finom.
1 nagy karalábé, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, fél kiskanál pirospaprika, só, 2 evőkanál rizs; bors és tejföl.
1. A karalábét megpucoljuk és a reszelő nagy fokán lereszeljük; a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk.
2. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a karalábét és az ételízesítőt, majd amikor az is megpuhult, megszórjuk liszttel, és folytonosan kavargatjuk, amíg a liszt is kissé megpirul. Megszórjuk pirospaprikával, összekavarjuk, majd felöltjük kb. 1 liternyi forró vízzel.
3. Sózzuk, újra felforraljuk a levest, hozzáadjuk a rizst is és csendes tűzön addig főzzük, amíg a rizs is megpuhul.
4. Tálaláskor borsot és tejfölt adunk mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése