2014. április 13., vasárnap

Karalábéleves

Nagyon finom leves, ráadásul rekord idő alatt elkészül - természetesen ez is egyaránt fogyasztható zöldség- és tésztanapon. (Ja, s ezt is én - azaz Alíz - követtem el.)

Elkészítési idő: 20 perc. Egyszerű és gyorsan készülő leves, főleg friss, zsenge karalábéból nagyon finom. 

1 nagy karalábé, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, fél kiskanál pirospaprika, só, 2 evőkanál rizs; bors és tejföl. 

1. A karalábét megpucoljuk és a reszelő nagy fokán lereszeljük; a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. 
2. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a karalábét és az ételízesítőt, majd amikor az is megpuhult, megszórjuk liszttel, és folytonosan kavargatjuk, amíg a liszt is kissé megpirul. Megszórjuk pirospaprikával, összekavarjuk, majd felöltjük kb. 1 liternyi forró vízzel. 
3. Sózzuk, újra felforraljuk a levest, hozzáadjuk a rizst is és csendes tűzön addig főzzük, amíg a rizs is megpuhul. 
4. Tálaláskor borsot és tejfölt adunk mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése