Nincs jobb egy üde, a nyári meleget idéző levesnél, főleg az ilyen borongós szutykos időben, mint most is amilyen van. Rita sárgarépa-krémlevese éppen ilyen, gyönyörű színe a nyári napfényt idézi, íze pedig mesés, ráadásul egyaránt fogyaszthatjuk zöldség és tésztanapon.
Elkészítési idő: 30 perc. Gyorsan készülő leves, aminek különlegességét a friss kölescsíra adja.
4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 hagyma, maréknyi rizs, 2 evőkanál kölescsíra, 5 dkg vaj, só, bors.
1. A sárgarépát és petrezselymet megmossuk, megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
2. Forró vajon puhára pároljuk a zöldségeket. Felöntjük kb. 2 liter forró vízzel, hozzáadjuk a rizst. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 percig főzzük.
3. Ha megfőtt a zöldség, turmixszal pépesítjük.
4. Tálaláskor egy-egy kanál kölescsírát teszünk a tányérba.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése