Még a szemnek is tetszetős ez az étel! Ági maradék flekkenből készített pompás salátát, de ugyanez elkészíthető csirkemellből is. Az alábbiakban a csirkemelles változatot osztjuk meg olvasóinkkal. Természetesen, húsnapon fogyasztható.
Elkészítési idő: 1 óra. Finom, húsnapi étel, ami akár maradék sültből vagy sonkából is elkészíthető.
Sajtos-csirkés brokkoli: 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só és bors, fél csirkemell, 10 dkg sajt.
Reteksaláta: 2 kötés retek, 2 szál újhagyma, só, ízéls szerint citromlé.
1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk; a csirkemellet csíkokra vágjuk és sóval, borssal fűszerezzük; a retket és az újhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és sózzuk.
2. A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, majd forró vajban megpirítjuk; közben sózzuk és borsozzuk.
3. A csirkemellet forró vajban megpirítjuk.
4. A sajtot a meleg brokkolira reszeljük, rászórjuk a csirkemellet és a reteksalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése