Isteni tésztanapi étel Ritától. Ki fogom ezt próbálni, mert nagyon jól néz ki és kívánatos, ráadásul egyszerű elkészíteni. Tönkölybúzát lehet venni a bióboltban.
Elkészítési idő: 40 perc. Színes, tartalmas főfogás, előnye, hogy a húsevőknek akár köretként is felszolgálható.
15 dkg tönkölybúza, 15 dkg barna rizs, 15 dkg csemegekukorica, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, só, bors, olaj.
1. A tönkölybúzát és a barna rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk.
2. A sárgarépát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a pirított gabonához, majd hozzákeverjük a kukoricát és a zöldborsót is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Jó tudni!
• A tönkölybúza és a barna rizs bioboltban szerezhető be.
• A gabonaféléket ajánlott fedő alatt pirítani, mert a búza egy idő után pattogni kezd.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése