2014. április 10., csütörtök

Holstein-szelet

Törlesztek egy adósságot, hiszen Molnár Réka ezt a nektek szánt receptet már nagyon rég elküldte, csak épp nem került sor rá, hogy beblogoljam ilyen-olyan okok miatt. De most itt van és meg kell nektek is ismerni ezt a príma húsnapi ételt, amit sok friss salátával ajánlok, ráadásul annyira jó, hogy alternatív húsvéti főételként megjelenik a Székely Konyha legfrissebb lapszámában is.

Elkészítési idő: kb. 40-50 perc. Tartalmas és parádés fogás, akár a húsvéti ebéd főfogása is lehet. 

4 nagy szelet sertéscomb, 4 tojás, 1 dl olaj, 3-4 evőkanál liszt, só, bors. 

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát lisztbe mártjuk és forró olajban pirosra sütjük. 
2. A négy tojásból tükörtojást készítünk. 
3. A hússzeleteket a tányérra szedjük, ráhelyezzük a tükörtojásokat, sózzuk, borsozzuk és salátával vagy vegyes zöldségkörettel fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése