Úgy gondolom, senki nem veszi rossz néven, ha ide is feltöltöm Rita pompás tojáskrokettjét, annál is inkább, mert volt, aki már megcsinálta és van aki tervezi az elkészítését. A finom húsnapi eledel receptje egyébként megjelent nyomtatásban is a Székely Konyhában.
Elkészítési idő: 40 perc. Vacsorára tálaljuk, de akár másodikként is felszolgálhatjuk.
5 tojás, 5 dkg tejföl, 1 maréknyi petrezselyemzöld, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg kenyér, 3 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, só, bors, tej, olaj a sütéshez.
1. Négy tojást keményre főzünk, a kenyér belsejét kevés tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
2. A főtt tojásokat megpucoljuk, apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a kenyérrel, tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, végül ráütjük a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összedolgozzuk.
3. Púpozott teáskanálnyi darabokat szaggatunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük.
4. Melegen, sok salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése