2014. április 24., csütörtök

Tojáskrokett

Úgy gondolom, senki nem veszi rossz néven, ha ide is feltöltöm Rita pompás tojáskrokettjét, annál is inkább, mert volt, aki már megcsinálta és van aki tervezi az elkészítését. A finom húsnapi eledel receptje egyébként megjelent nyomtatásban is a Székely Konyhában.

Elkészítési idő: 40 perc. Vacsorára tálaljuk, de akár másodikként is felszolgálhatjuk. 

5 tojás, 5 dkg tejföl, 1 maréknyi petrezselyemzöld, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg kenyér, 3 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, só, bors, tej, olaj a sütéshez. 

1. Négy tojást keményre főzünk, a kenyér belsejét kevés tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. 
2. A főtt tojásokat megpucoljuk, apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a kenyérrel, tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, végül ráütjük a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összedolgozzuk. 
3. Púpozott teáskanálnyi darabokat szaggatunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük. 
4. Melegen, sok salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése