2014. április 9., szerda

Zöldséges tönkölybúza

Isteni tésztanapi étel Ritától. Ki fogom ezt próbálni, mert nagyon jól néz ki és kívánatos, ráadásul egyszerű elkészíteni. Tönkölybúzát lehet venni a bióboltban.

Elkészítési idő: 40 perc. Színes, tartalmas főfogás, előnye, hogy a húsevőknek akár köretként is felszolgálható. 

15 dkg tönkölybúza, 15 dkg barna rizs, 15 dkg csemegekukorica, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, só, bors, olaj. 

1. A tönkölybúzát és a barna rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk. 
2. A sárgarépát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a pirított gabonához, majd hozzákeverjük a kukoricát és a zöldborsót is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt 20 percig pároljuk. 

Jó tudni! 

• A tönkölybúza és a barna rizs bioboltban szerezhető be. 
• A gabonaféléket ajánlott fedő alatt pirítani, mert a búza egy idő után pattogni kezd.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése