2014. április 15., kedd

Sajtos-csirkés brokkoli

Még a szemnek is tetszetős ez az étel! Ági maradék flekkenből készített pompás salátát, de ugyanez elkészíthető csirkemellből is. Az alábbiakban a csirkemelles változatot osztjuk meg olvasóinkkal. Természetesen, húsnapon fogyasztható.

Elkészítési idő: 1 óra. Finom, húsnapi étel, ami akár maradék sültből vagy sonkából is elkészíthető. 

Sajtos-csirkés brokkoli: 50 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, só és bors, fél csirkemell, 10 dkg sajt. 
Reteksaláta: 2 kötés retek, 2 szál újhagyma, só, ízéls szerint citromlé. 

1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk; a csirkemellet csíkokra vágjuk és sóval, borssal fűszerezzük; a retket és az újhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk és sózzuk. 
2. A brokkolit sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, majd forró vajban megpirítjuk; közben sózzuk és borsozzuk. 
3. A csirkemellet forró vajban megpirítjuk. 
4. A sajtot a meleg brokkolira reszeljük, rászórjuk a csirkemellet és a reteksalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése