2014. március 20., csütörtök

Krumplifasírt káposztasalátával

Vitamindús, laktató zöldség- és tésztanapi étel Forró Ágnestől, amiben szépen megfigyelhető az arány is. Vagyis ha fogyni akarunk, illetve tartani a vonalaink, akkor ajánlott, hogy kétharmad részben semleges zöldséget fogyasszunk és egyharmad részben magas keményítő tartalmút vagy éppenséggel tésztás ételt.

Elkészítési idő: 45 perc. Kitűnő főfogás zöldség- és tésztanapra, de akár vacsorára is tálalható.

Krumplifasírt: 1 kg burgonya, 1 tojás, 2 evőkanál kukoricakeményítő, petrezselyemzöld, só, bors, 1 kis fej fokhagyma (vagy ízlés szerint), olaj, a sütéshez. 
Káposztasaláta: 1 kis fej káposzta, 10-15 dkg zöldborsó, ételízesítő, 1 kiskanál saláta-fűszerkeverék, citromlé, ízlés szerint; paradicsom. 

1. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén sózzuk és kevés ideig állni hagyjuk. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
2. A burgonyát kicsavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a kukoricakeményítőt, a fokhagymát és a fűszereket. Összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle és forró olajban szép pirosra sütjük. 
3. A káposztát legyaluljuk, hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszereket és a citromlevet, majd lazán összeforgatjuk.
4. Tálaláskor a fasírt mellé halmozzuk a salátát, és paradicsomszeletekkel díszítjük.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése