2014. március 24., hétfő

Mediterrán krumplisaláta

A képen látható különleges krumplisalátát főleg azoknak ajánljuk, akiknek gond, hogy a munkahelyen, mit egyenek zöldség- és tésztanapon. Alíz krumplisalátája könnyen csomagolható műanyagdobozba és rántott zöldségekkel, zöldség- és gombafasírtokkal fogyasztható akár a munkahelyen is. 

Elkészítési idő: 1 óra. Zöldség- és tésztanapra ajánljuk ebédre vagy vacsorára. 

Krumplisaláta: 1 kg burgonya, 1 kis narancs, maréknyi mazsola, só, fehérbors. 
Öntet: 1 nyers tojássárga, 1 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 kis hagyma, 1 kiskanál mustár, citromlé, pici só és ha szükség, nagyon kevés porcukor. 

1. A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk, karikára vagy félkarikára vágjuk. A narancsot meghámozzuk, amennyire lehet lehúzzuk a fehér hártyáját és a cikkeket kisebb falatokra vágjuk. 
2. Amíg a burgonya fő, elkészítjük az öntetet: a tojássárgából az olajjal majonézt készítünk, hozzákavarjuk a mustárt és a tejfölt, a kisfej hagymát megpucoljuk és a reszelő legapróbb lyukán belereszeljük, enyhén sózzuk, ízlés szerint citromlével és nagyon kevés porcukorral ízesítjük. 
3. A felaprított burgonyát és narancsot valamint a mazsolát egy tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lazán, vigyázva arra, hogy ne törjön össze a narancs átforgatjuk. 
4. Ráöntjük az öntetet, összeforgatjuk és fogyasztás előtt legalább egy órát hűtőben tartjuk. 
5. Köretként adjuk rántott zöldségek, gomba, vagy gomba- és zöldségfasírtok mellé. 

Jó tudni! 
• Aki nem szétválasztósan étkezik, annak hús mellé is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése