2014. március 17., hétfő

Füstölt halas sárgarépa-saláta

Aki munkába jár, annak sokszor gondot okozhat az ebéd, amit ugye otthonról kell vinnie. A fenti képen látható sárgarépa saláta füstölt hallal, jó ebéd lehet a munkahelyen, amit egy kis műanyagdobozba csomagolva bevihetünk a munkahelyünkre és ott majd elfogyaszthatjuk. A húsnapi finomságot Alíz készítette és rövidesen megjelenik a Székely Konyhában.

Elkészítési idő: 15 perc. Könnyű, vitamindús saláta, kitűnő ebéd vagy vacsora lehet húsnapon.

2 sárgarépa, 1-2 szál zöldhagyma, füstölt hal, ízlés szerint só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, frissen facsart citromlé ízlés szerint. 

1. A sárgarépát és a zöldhagymát megpucoljuk; a sárgarépát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldhagymát karikára vágjuk. 
2. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd összeforgatjuk. 
3. A füstölt halat falatnyi darabokra szedjük, és a sárgarépasalátára szórva tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Ez a saláta tonhalkonzervből vagy egyszerű olajos halkonyzervből is elkészíthető. Ebben az esetben az olívaolajat a halról letöltött olajjal helyettesítjük.
* A sárgarépa-saláta hal nélkül, zöldség- és tésztanapon is fogyasztható például gombafasírttal, rántott vagy grillezett zöldségekkel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése