2014. március 23., vasárnap

Töltött krumpli káposztával

Különleges ízvilágú töltött krumplit készített Molnár Réka, amit bátran fogyaszthatunk zöldség- és tésztanapon. Hozzá még csak egy könnyű zöldségleves kell és kész a pompás ebéd.

Elkészítési idő: 1 óra. Laktató főétel zöldség- és tésztanapon. 

5 nagy burgonya, maréknyi gyalult káposzta, só, bors, őrölt kömény, 1 kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, kevés olívaolaj és vaj. 

1. A burgonyát sós vízben félpuhára főzzük, ketté vágjuk és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy kb. fél centis karéja maradjon. 
2. A kikapart burgonyát egy kislábosban, csendes tűzön kevés vajon megtörjük, közben sózzuk, borsozzuk. 
3. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a maréknyi gyalult káposztát, sózzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és borssal és kissé megfonnyasztjuk. 
4. A káposztát összekeverjük a tört burgonyával, megtöltjük vele a kikapart fél burgonyák belsejét, tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. 
5. Friss salátával zöldség- és tésztanapon fogyasztjuk. 

Jó tudni! 
• A káposztával töltött krumplit a család többi tagjának köretként is tálalhatjuk hús mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése