2014. március 22., szombat

Márciusi gyümölcssaláta

Akik Pszichowellnesszel igyekeznek megszabadulni súlyfölöslegüktől, sokszor kifogásolják, hogy koratavasszal nincs is gyümölcs. Való igaz, hogy mifelénk nincs annyi mint ősz elején, de azért van még a tavalyiból, s van még aszalt gyümölcs is és csonthéjas. No, ezekből lehet egy jó salátát készíteni, hogy annak is az legyen az érzése, hogy ételt evett, aki még mindig nem tekinti a gyümölcsöt ételnek.

Elkészítési idő: 10 perc. Gyümölcsnapi ebédre ajánljuk, de akár vacsorára is fogyasztható. 

1 alma, 1 körte, 1 narancs, negyed banán, néhány szem mazsola, darabosra aprított dió, ízlés szerint. 

1. A narancsot meghámozzuk, fehér hártyáitól megtisztítjuk, cikkekre szedjük, majd kockára vágjuk. 
2. Az almát és a körtét megmossuk, négybe vágjuk, magházukat kivágjuk, majd tetszés szerint felaprítjuk. 
3. A feldarabolt gyümölcsöt egy tálacskába tesszük, összeforgatjuk, a tetejére tesünk néhány banánkarikát, megszórjuk mazsolával és darabosra aprított dióval.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése