2014. március 18., kedd

Sárgaborsó-főzelék pirított hagymakarikával

Még egy finom étel nagyanyáink konyhájából, a sárgaborsó-főzeléket ugyanis meg lehet enni pirított hagymakarikával is, nem muszáj kolbászt sütni a tetejére. Rita főzeléke kiváló étel zöldségnapra és tésztanapra, a recept egyébként megjelent a Székely Konyhában

Elkészítési idő: 40 perc. Másodiknak, vacsorának kiadós étel zöldség- és tésztanapon. 

25 dkg sárgaborsó, 4 fej lilahagyma, liszt, babérlevél, só, kevés olaj, 1 evőkanál liszt. 

1. A sárgaborsót előző este hideg vízben beáztatjuk. 
2. Másnap sós, babérleveles vízben készre főzzük, majd átpasszírozzuk, vagy botmixerrel pépesítjük.
3. Vékony rántással sűrítjük. 
4. A hagymát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.

Jó tudni!
* Ebből a főzelékből teljesen kihagyhatjuk a rántást, ha a főzelék egy részét turmixoljuk, azzal is sűríthetjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése