2014. május 20., kedd

Sertéskaraj gombamártással

Egyszer egy képzőművész ismerősöm mondta: az étel ne csak finom legyen, hanem legyen szép! S milyen igaza volt! Ági pompás fogása valóban nem csak finom, hanem szép is. Ízlésesen, étvágygerjesztően tálalta, elég rápillantani, és máris beindul a nyálelválasztásunk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra. Ízletes, tartalmas húsnapi főfogás, amit akár vendégeknek is tálalhatunk. 

Gombamártás: 50 dkg csiperkegomba, 2 fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, kevés olívaolaj, ételízesítő, pirospaprika, 1 evőkanál tejföl. 
Párolt sertéskaraj: személyenként 2 kis szelet sertéskaraj, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, friss zöldség. 

1. A gombát megmossuk és felszeleteljük; a hagymát és fokhagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. 
2. A hagymát és fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, megszórjuk kevés pirospaprikával és hozzáadjuk a szeletelt gombát. Kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük és fedő alatt készre pároljuk. Tálaláskor egy kanál tejfölt öntünk rá. 
3. A húst felszeleteljük, befűszerezzük és kevés olajon, vízet öntve alá puhára pároljuk. 
4. A párolt karajt gombamártással tálaljuk és friss zöldségsalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése