2014. május 21., szerda

Tárkonyos karalábésaláta

Zsenge karalábéból és friss sárgarépából kiváló saláta készíthető, amit egyaránt fogyaszthatunk hús-, zöldség- és tésztanapon. Friss tárkonnyal, zöldhagymával és a különleges öntettel kiváló eledel Alíz salátája. 

Elkészítési idő: 15 perc. Kitűnő saláta, ami egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon. 

Saláta: 2 zsenge karalábé, 1 sárgarépa, 2 zöldhagyma, fél maréknyi friss tárkony. 
Öntet: 1 kiskanál méz, fél mokkáskanál só, 1 evőkanál tárkonyecet, fél dl olívaolaj, csipetnyi bors. 

1. A zöldségeket megpucoljuk; a karalábét és a sárgarépát Julienre, azaz gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk a finomra vágott tárkonnyal. 
2. Egy tálacskában összekavarjuk a sót a mézzel, a borssal és a tárkonyecettel, majd lassan csurgatva hozzákavarjuk az olívaolajat is. 
3. Az így előkészített öntetbe beleforgatjuk a többi hozzávalót, tálalásig hűtőben tartjuk. 

Jó tudni! 
• Gazdagíthatjuk a salátát gyufaszálnyira vágott sajttal, ebben az estben önálló fogásként is tálalhatjuk húsnapon.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése