2014. május 1., csütörtök

Sonkás nyársak majálisra

Majálison nem csak flekkent és miccset lehet sütni, hanem például ilyen nyársat is, amilyet Rita készített. Előnye, hogy rengeteg finom semleges zöldséget lehet rakni a hús közé, és jó sok finom, friss salátával igazi húsnapi eledel. A recept egyébként megjelent a Székely Konyhában is.

Elkészítési idő: 45 perc. A nyári, hétvégi kirándulásainkon a flekken, sült szalonna mellé egy kis nyárson sült is dukál. Biztos sikert aratunk vele vendégeink körében. 

8 db gomba, 1 kígyóuborka, 1 kaliforniai paprika, 1 nagyfej hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg szalonna, 25 dkg sonka; sasliknyárs, a tűzdeléshez. 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát félbe, a hagymát, paprikát cikkekre, az uborkát ujjnyi szeletekre vágjuk. A sonkát és szalonnát vékony, apró szeletekre vágjuk. 
2. A sasliknyársra feltűzdeljük a hozzávalókat, tetszés szerint olyan sorrendben, hogy a húsfélét mindig zöldség kövesse. 
3. Parázson többször megforgatva készre sütjük, figyelve arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg. 

Jó tudni! 
• Nyársat bármilyen húsból készíthetünk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése