2014. július 14., hétfő

Rántott karfiol

A karfiol nagyon változatos módon beépíthető a szétválasztós étrendbe, ugyanis készíthetünk belőle levest, kenyérre kenhető krémet, de a rakott karfiol számtalan változata is közismert. Mivel semleges zöldség egyaránt fogyasztható hús-, zöldség- és tésztanapon. A képen is látható rántott változata lehet például köret húsok mellé húsnapon, de ugyanakkor kitűnő feltét is főzelékekhez zöldség és tésztanapon.

Elkészítési idő: 30 perc. Előételként is felszolgálható hidegtálakon nyári ünnepségeken. 

1 közepes méretű karfiol, só; illetve 2-3 tojás, bors és liszt. 

1. A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben meglobbasztjuk, majd leszűrjük. 
2. A tojást csipetnyi sóval és borssal felverjük, egy tálacskában előkészítjük a lisztet, a karfiolrózsákat előbb lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül forró olajban megsütjük. 

Jó tudni! 
• A karfiol főzőlevét ne öntsük el, felhasználhatjuk zöldségleveshez alaplének!

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok! A vízbe, amiben a panírozás előtt megfőzöm a karfiolt, abba mennyi sót kell tenni? Köszi előre!

    VálaszTörlés