2014. július 14., hétfő

Zöldbabfőzelék gombafasírttal

Finom semleges étel, hagyományos zöldbabfőzelékkel. Ha nem fogyasztunk hozzá kenyeret, akkor akár hús- és zöldségnapon is fogyasztható, kenyérrel fogyasztva pedig kitűnő tésztanapi étel, amit akár ebédre, akár vacsorára asztalra tehetünk és a család is szeretni fogja.

Elkészítési idő: 40 perc. Ízletes, hagyományos főzelék, amit egyaránt tálalhatunk a megfelelő feltéttel hús-, zöldség- és tésztanapon. 

30-40 dkg zöldbab, 1 nagy fej hagyma, 1 nagy paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, ecet, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, 2-3 evőkanál olaj. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra tördeljük, a hagymát és a paradicsomot kockára vágjuk; a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk. 
2. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és együtt puhára pároljuk.
3. A hagymás-paradicsomos alaphoz adjuk a zöldbabot, feltöltjük annyi fővő vízzel, amennyi épp ellepi, sózzuk és puhára pároljuk. 
4. Amíg fő a zöldbab elkészítjük a rántást: az olajon zsemleszínűre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és besűrítjük vele a főzeléket. 
5. Végül kevés ecettel ízesítjük, megszórjuk petrezselyemzölddel, tálaláskor tejfölt és gombafasírtot adunk mellé. 

Jó tudni! 
• A zöldbabot mindig lobogó, forró vízzel kell felengedni, ellenkező esetben megedződik.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése